Rabu, 31 Mac 2010

Makan

Sekarang bukan main lagi selera makan aku dulu keding jew skrng bila timbang berat mesti tak lari 47kg-51kg caner nk control ni dlu maintain jew 46kg .....uhukuhuk...biorla apa org kata janji aku hapi ....ni ler favorite aku kalau tak MCD pIZZA LER JWBNYA ....



lupa ler namanya yg aku tau air asam boi

Ayam spicy 4ketul jew ckup tuk 2org
Pizza terbaru igatkan tebal ler nipis tp iklan bkn main 10 lapisan....

Nilah kesukaan aku kek coklat tmbah plak ais krim sunggu lazat.....tp yg aku pelik diri aku ni bila mkn coklat CADBURRY 2 mmmng tak boleh masuk tp kalau kek coklat 2 bekas pon aku boleh abiskan hahaha caner badan tak naik kan2

nanti nak pegi FLAMING SEAFOOD kat sunway b'dekatan hotel INN kira murahla mkn kat si2 buffer 1 kepala RM20 seafood dia mmng fresh puas ati mkn yg aku lg suka mcm2 desert...ada sape lg tau tmpt mkn yang best bg tau ler erk suka klu bab mkn2 ni.....

DEKO

kalau ikut aku mmng tak nak beli baik aku simpan duit lagi elok tapi segan bila orang datang betamu rumah kosong alah biasalah rumah bujang kan ....tapi alang2 segan kan jadi pon beli perabot rumah....
sofa L warna kegemaran aku dan carpet bila mlepak depan tv aku suka baring lembut ...selesa bila kat rumahku syurgaku...

Meja makan tuk 4 org jew xyah ler nak rmai m'yempitkan umah same col coz aku suka2 ikut tuan umah la kan heheheheehe

Lpas ni mlepak kat umah jelah jawabnya relax tak der gangguan...semua boleh layan..

sHOppiNG

Bila wallet asyik ada duit jew pantang rasa semua benda nak 'ngam2' lagi time window shooping pe lg bila berkenan amik je kan seronok ,,,,,bukan membazir tau tapi da lma tak beli sweetar kebetulan ADIDAS offer sekali ngan beg ...


Jalan2 lg lalu kat kedai jam tengok jew biasala ada offer kan adoi tertarik plak ngan satu jam ni ritu ada gak tengok jam ni kat sunway pyramid butik levis fuhhhhh harganya kalau aku mmng takkan beli mahal RM369.00 b'fikir aku 10x...tp kali ni aku beli coz offer 50% jadi aku pon beli 2 satu untuk adik aku....

agak berapa ler aku abis satu malam 2....adoi sekali sekala takpela...bkn sll lgpon nk beli len masa plak ssh nak dapat harga2 jadi kenalah sHOppiNG ;)

Jumaat, 26 Mac 2010

pErCUBaaN

Kalau nak ikutkan sebenarnya aku banyak jg ler try nak meniaga yelah nilah jalan yang ku rasa mudah untuk kita dapat duit tp bukan mudah rupanya asyik tak menjadi takper untung sikit pon jadilah hehehehe

hah ni benda2 aku try jual bolehla pulang balik modal dan untung sikit tapi nak teruskan nanti aku ada modal....lumayan jgTudung :

HANDBAG mcm2 tp LV dpt sambutan :

Selimut :


Dan yang t'akhir handphone salvo :


Seronok juga meniaga ni nanti ada modal nak buka kedai tp apa benda barang yang macam pisang goreng....hahah la yang laris dipasaran...

FIKIR.....

Pesanan Ringkas



"TAHNIAH SIM CARD ANDA T'LAH BERJAYA MEMENANGI RM.10RIBU DR POWER ROOT SDN BHD. NO.SIRI -F2E 57C. UNTUK MAHLUMAT LANJUT HUB.TALIAN 017-864-6537 MOH.ISKANDAR BIN ISMAIL"

Bila dapat mesej ni apa tindakan korang bg aku tak layan penipuan semua ni tp bagi remaja yang baru berjinak dgn alam siber ni pasti tertarik dgn ganjaran lumayan yang diberikan....wahai cik adik,cik puan dan sebagainya ler duit bukan mudah kita perolehi kalau tak berusaha&berkerja saper nak bagi free je mesti ada udang disebalik batu......

Nak sesuatu cuba berusaha kalau tak dapat bersabar insyaALLAH suatu ketika nanti kita memilikinya juga mungkin bukan sekarang bukan rezeki kita mungkin ada orang lain lagi yang amat memerlukan.....wahai cik adik Nurani ng FAHAMIlah mksud disebalik nie jangan t'ikut2 sgt dgn orang....

Rabu, 24 Mac 2010

CUTI rest




Beberapa ari nie bdn asik terasa kurang selesa rase2nya nk demam kot yelah asik kene ujan jew bla blik keje....semalam terasa mlas nk pg keje kebetulan air xde ntah umah sewa ni sll wat mslh blur aku plan nk cr bln depan dkat subang senang nk pg mana2...kena abiskan deposit klu dok bln ni gak nk cr umah sewa snang xler aku bngun awal pg....ehehehe bkn mlas ler nk demam gak plan nk pg jmpa doktor tp mlas nk lyan demam so seharian aku tido hehehe...
_____________________


_____________


_________


_____


_


MLM minggu ritu pg shopping kt klcc mula2 nk g putrajaya tngok belon pnas bleh gak naik tp comform ramai giler so lenkali pg kebetulan ujan lbat plak area shah alam jd offcoz aku xpg tukar plan plak petang lpas tengok cerita korea ntv8 kul 5pm da grak g klcc msa OTW 2 lalu federal highway kete kenari ni mmng wat bengang yelah da 2 drive ntah hapa2 myusahkan&membahayakan pemandu lain tengok video yg smpat gak aku rakam layan jer.....

video
Actualy aku nk share ngan korang aku menyopping kt KLCC duhai tak phm caner dia kira discount 70% ke ada charge yg t'sembunyi tak sempat plak aku nk scan resit 2 coz aku bengang giler blur arghhhhh 5 helai bju PADINI jer bknnya branded sgt biasa jer kan ; ( kena RM265 something ,ingat org kaya ker aku g KLCC coz ada berkenan one set bag&handbag vinci aku da cr mna2 tmpt vinci tak da plak psal rambang mata ngan discount hah bru t'kena padan muka....

_________________

_______________

___________

_______

____

__

_


Lpas dr KLCC bru aku pg I city dekat SHAH ALAM seksyen7....










Cantikkan klu ade masa 2 pg ler sna free jew 1st time ngok tmpt 1M'sia ada kt sna hehehehe.


Jumaat, 19 Mac 2010

Jom JAGUH

Entah kesempatan sblm tido nk jenguk blog xde da ari2 blik lmbt smpi umah pon kelam kabut lg nk masak apakn daya hnya smntra....jer hehehe aku dah pon wat pelaburan 2 rasa syng keje btahun saving ciput je apa xmenyopping je lbih..ni dia plaburan aku skit je tp xpe 4 future jg kan ALhamdulilah drpd xde lngsung 4 info msuk ler website maybank yea http://www.maybank2u.com.my/WebBank/asbrepymt_table.pdf or call customer services untuk info lbih detail.
Rindu plak aku nk blik keje 5.30pm yelah bkn pa nk mengelak traffic jam....n smpi umah awal bnyk lg benda aku bleh wat bru ku rasa xltih sgt xdenya kelam kabut da....so skrng sll kuar ofis dlm 7.10pm cuaca cerah lg sempat lg ku amik pic..



sekitar 7pm cuaca kt subang...

Tol sunway lengang lg x jam yahoooo.suke3x

'

''

'"
smpi kt subang aduhhhhhhhh ;(

Hujan plak btambah jem lg...arghhhhhhhhhhhhhhh
Malas nk layan jem ni g msuk shopping komplex summti singgah sat kt MPH beli ler buku ni..Actually da lma xbca buku ntah rasa pening ....tp penulis buku ni my favorite so kena jg layannnnn...

Agak2 brp ari ler aku habiskan baca buku ni erk (-_-)

Khamis, 18 Mac 2010

Nawaitu.

Semalam piki lg duhai ape erk hah sejak dua menjak ni...aku busy pasal my brother yg bru datang dr kg ssh jg nk cari keje pa yg ssuai ngan dia...bkn ku xmanage tp stu lg my bro asik msuk line jew ckp k,,,anytime boleh msuk keje last minute haprak aduiiiiiiiiiii......dri sndri pon xterurus problm your heart i think so your sll problm ...nawaitu biar btoi n tahu apa yg kau inginkan dlm hidupmu janji xmyusahkan org btoi ke??????




So aku pon ari2 blik lmbt 8pm huhuhuhu sblm ni 6.30pm da mlpak dpt tv m'layan citer NA O MEI...smbil pekena paper je yg aku msk sllnya nasi,sayur n ayam goreng 2 ler menu yg pling simple ku msk 4 me....if ADIK ada hah favorite aku ayam masak halia sdp jgn xcuba...


Harap2 my bro akan dpt keje yg sesuai ngan dia coz dia da kahwin tnggngjwb beso anak pon da ade seorg MOHD HAIKAL....semoga hidup mereka akan lebih berbahagia dan dimurahkan rezeki yang halal.

p/s Perancangan yang teliti memainkan peranan yang penting dalam hidup manusia, jika anda mempunyai matlamat atau tujuan hidup jelas, anda harus merancangnya dengan teliti agar dapat menuju kearah sasaran dengan tepat.

Rabu, 17 Mac 2010

Nubhan - Oh Juwita

Duhai JuwitaSungguh aku tak mengertI

Tak pernah engkau mencuba untuk fahami

Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Duhai Juwita

Masihkah hancur hatimuSetelah patah ditinggalkan

kekasihmu

Agar aku yang akan selalu temani mengusap tangismu

Akulah lelaki yang bisa mencintamu

Hingga nanti aku akan mati

Akulah lelaki yang bisa menjagamu

Hingga nanti akhir nafasku ini

Duhai Juwita

sungguh aku tak mengerti

Tak pernah engkau mencuba untuk fahami

Aku yang selalu mencuba untuk menyayangimu di sini

Tak akan ada lagi

Lelaki yang bisa

Mencintamu seperti ku

Bila dngr lagu ni suka lirik dia best ler leh layan jg coz kalaula c dia ada d sisi menemani pastiku rasa sungguh bahagia kadang piki ada ke dia sang mantanku kembali padaku lma benar ku menanti dirimu apa yg kurasa kini smua itu sudah lenyap hanya mampu ku lakukan teruskan hidup...

Misteri cinta

Sekiranya kamu dapati diri mu menyintai seseorg yg tak membalas cinta mu ,
jgnlah merasa tersisih.Tiada salahnya menyintai seseorg kerana cinta tak
memilih utk singgah di hati seseorg.
Sekiranya kamu di cintai oleh seseorg yg tak kamu cintai,
anggaplah ia satu penghormatan buat diri mu tapi
kembali kan penghormatan tu dgn cara yg ikhlas & jujur .
Jgn amik kesempatan & jgnlah melukakan.
Bagaimana kamu mengurus cinta, begitulah jua kamu mengurusi diri mu.

Setiap hati & prasaan mengalami kepedihan & kebahgiaan yg serupa skalipun cara kita mengendalikannya berbeza.
Sekiranya kita bercinta dgn seseorg yg begitu menyintai diri kita & tiba2 cinta memilih utk pergi, tiada siapa yg harus di persalahkan... relakanlah cinta tue pergi. Kerana setiap yg berlaku ader maksud yg t'sembunyi & kita akan menyedari apabile maser silih berganti.
Ingatlah bahawa jgn terlalu memilih cinta. Kerana cinta sendiri akan memilih utk singgah di hati sesiapa.
Kamu hanya perlu menerima kehadiran cinta dgn segala misteri di dlmnya apabila ia dtg mengetuk pintu hati mu.
Nikmatinya sebagaimana ia membuat hidup mu bahgia... Cinta sentiasa & selamanya akan menjadi misteri.
Bersyukurlah kerana ianya pernah singgah di hati mu.. "
Disebalik senyuman tersimpan seribu kepahitan dan
Disebalik kepahitan terungkap sejuta penyesalan.......(*.*)

Jiwaku merintih...............

JiwA manusIa sudaH tenTu meMerLukaN-MU, yaALLaH
Kalau menjadi batu Jgn menjadi batu di tepi jln tiada nilainya, tiada harganya dipijak org, disepak org Tetapi jadilah batu permata yg berkilau, yg bersinar dihargai org Kalau menjadi kayu Jgn menjadi kayu biasa yg reput, yg rapuh, yg patah dibuang org merata-rata Tetapi jadilah kayu jati kayu yg mantap mahal nilainya dihargai org Kalau menjadi manusia jgn menjadi manusia biasa-biasa longgar jiwanya rapuh imannya sempit mindanya gelap masa depannya Tetapi jadilah manusia luar biasa Gah jiwanya Kental imannya Tertib solatnya Quran juadahnya Luas pandangannya Gemilang masa depannya Perahu sudah di air Pendayung sudah di tgn Fikirlah, renunglah Katakan pada dirimu Bahawa aku tidak memilih utk menjadi manusia biasa Tapi aku memilih Utk menjadi manusia luar biasa (*_*)


Seharian jg ku wat blog ni huh ltih nasib baik jd jg 1st time wat stu blog tuk mencatat diary harian bkn smua nak ku kongsikan sekadar memperingati masa yg berlalu yang tidak ternilai harganya hehehehe kenangan....SEJAK 2 MENJAK ni dgn adanya FB bnyk jg ku jumpa rakan2 lma yg nak 10thn lost contact..tuttuttut jmpa kt FB pa kebaikannya 2 terpulang la pndngan masing2 cuma bgku yg penting kita tahu nawaitu kita...
Ketidakpuasatian aku hahahaha biasa ler aku hanya insan biasa bnyk kekurangan nak blajo ler ni...kenapa ada sstengah kawan punya ler berlagak tahu ler diorang tu lbih pndai dr kita time scholl tp masa kan berubah ya....kita tak tahu hidup kita yg kadang di atas bila tiba masanya bnyknya ujian hingakan iman rasa setipis bawang....Ya ALLAH swt kuatkanlah semangat hamba-MU ini...

Entah apa yg kurasakan seolah2 diriku hilang segala2nya namun perasaan cinta yg kadang buat jiwaku merintih kesepian......

KADANG ku kuat namun sdihnya rasa....