Rabu, 5 Mei 2010

SERABUT

Tak tahu kenapa aku terlibat dgn pelbagai masalah keluarga dan cinta ni memeningkan kepala benci dgn semua ni .....kenapa korang ni dah dewasa tahu cari masalah jer cubalah selesaikan sendiri jgn libatkan org klu masalah peribadi tu korang sndrila mau ingat ni mcm2 menyusahkan aku...Bukan tak nak tolong tp klu nasihat pun tak jalan susah ni baik korang pg jumpa pakar sakit jiwa yelah masalah tu korang jg yg cari kejap ok kejap perang dunia klu tak nak tinggalkan je....bina hidup baru org lain tambah maju tp diorang ni hari2 bermasalah....cinta aduhai ni bukan mslh besar .....bnyk lg benda yg nak fikir selain ni....BENGANG perangai macam budak2 walhal umur dah cecah 30 cemburu membabi buta prasangka yg bukan2 selalu d kepala otak tu semua negatif caner nk hidup aman???????

Tolonglah aku tak nak tahu semua cukup2la takat ini bosan sudah aku melayan karenah korang banyak lg benda yg aku kena buat... aku cuba jalani hidup seadanya walau kadang jiwaku memberontak namun keadaan kadang buat aku mampu dan berusaha utk merubah kehidupanku......

2 ulasan:

  1. sabar ya..manusia mang bayak karenah yang kadang kita sendiri pun tak faham....

    bagus lah ayat kat baju tu... (^_~)V

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    BalasPadam